ייעוץ זוגי לבד – כשבן או בת הזוג מסרבים להצטרף
לפעמים עדיף ייעוץ זוגי במעמד צד אחד?
כאשר זוג נקלע למשבר בזוגיות או אפילו למצב של שחיקה בזוגיות, אולי בעיות בתקשורת בזוגיות או פערים בתשוקה עולה הצורך לפנות לאיש מקצוע מתחום של ייעוץ זוגי או טיפול זוגי. הרבה פעמים כאשר מתחילים לשוחח על הדברים יש נטייה שמושרשת כל כך אצל כל אחד מבני הזוג להגיד לעצמו "אני בסדר – הבעיה אצלך, תלך אתה לטיפול" (או אני בסדר – תלכי את לטיפול).
מסתבר שזה רעיון ממש טוב, יש הרבה מה לעשות כאשר רק צד אחד מגיע לתהליך של טיפול זוגי או יעוץ זוגי.
כאשר זוג מגיעים יחד לייעוץ זוגי הם כמעט תמיד מגיעים בעמדה פנימית של "אני בסדר" כאשר הציפייה שלהם מהיועץ או המטפל היא לעזור לשני להשתנות. כמובן שבסופו של דבר יש שינויים בדינמיקה ובתקשורת אבל רק אחרי שבני הזוג או לפחות אחד מהם משנה את העמדה הזאת ומוכן להתחיל לעשות שינוי פנימי בדרך שבה הוא מתבונן על הזוגיות על התקשורת ועל האינטימיות עם בן או בת הזוג.
מדובר בלקיחת אחריות, בכל תהליך של ייעוץ זוגי אני מצביע על נושא האחריות כאשר בתפיסת העולם שלי כל אחד אחראי במאה אחוז על מעשיו, על הדינמיקה ועל המציאות או במילים אחריות כל אחד אחראי במאה אחוז על טיב היחסים שהוא נמצא בהם. כאשר אחד מבני הזוג מגיע לבד זה ברור מאליו ונתון מראש שהוא לוקח אחריות מלאה ולכן גם הוא מצליח לעשות שינוי הן בעמדות הפנימיות שלו והן בתקשורת ובמעשים.
השינוי במקרה הזה נעשה ברצון להיטיב עם עצמו ולא כדי לרצות את בן הזוג אבל מהר מאוד מתחילים להשתנות דברים בבית. מאחר ואני מאמין גדול בכך שבני הזוג הם מראות עבורנו, כאשר אנחנו מבצעים שינוי התמונה שאנו רואים במראה משתנה. עם כל הידע והניסיון שלי זה במידה רבה מפתיע אותי ומרגש אותי כל פעם מחדש לשמוע שהדברים השתנו. אנשים שלא האמינו שבני הזוג שלהם ישתנו לפתע מדווחים על שיח אחר ושונה, על דינמיקה שונה על חזרה של תשוקה ועוד ביטויים של מערכות יחסים בריאות.
לכן ייעוץ זוגי במעמד צד אחד זה רעיון ממש טוב אם הצד האחר לא מעוניין כי: