טיפול זוגי או ייעוץ זוגי – לטנגו צריך שניים?
שאלה שאני נשאל הרבה היא מה אם הוא (או היא) לא רוצה לבוא לקבל ייעוץ זוגי או טיפול זוגי?
התשובה שלי היא תמיד אחת כדאי להגיע לבד!
פעם אחת זה כדאי כי:
אתחיל בטיעון הכי מעשי והכי פרגמטי, מבחינת עלויות פניה לאיש מקצוע שהוא יועץ זוגי מעולה היא הרבה יותר זולה מעלות של גירושים או פרידה. פרידה היא עלות כלכלית ורגשית לבני הזוג ובטח לילדים .
פעם שנייה זה כדאי כי :
שגם אם בסופו של דבר תתקבל החלטה על פרידה, אז כל עוד אין סכנה פיזית או אלימות חס וחלילה תמיד אפשר לדחות בכמה חודשים את הפרידה.
להיפרד אפשר תמיד ואני לא שולל קטגורית פרידות ואני ממש לא חושב שפרידה היא תמיד כישלון, השאלה היא מאיזה עמדה פנימית אדם בוחר להיפרד.
פעם שלישית זה כדאי כי:
היא שהרבה פעמים שאדם מקבל כלים ומתחיל לראות אחרת ומעמדה מתבוננת יותר את מציאות חייו, לומד לקחת אחריות על החלק שלו ביחסים דברים מתחילים להשתנות גם אצל בני הזוג, אנשים מופתעים כמה בני או בנות הזוג שלהם משתנים ברגע שהם פנו לבדם לקבל ייעוץ זוגי או טיפול זוגי. זאת הסיבה שאני טוען לא פעם
"לטנגו מספיק אחד" אבל הוא צריך להיות ממש מומחה ולהוביל.
פעם רביעית זה כדאי כי:
הרבה פעמים פועל יוצא של תהליך השינוי קורים דברים שמאפשרים לבן/בת הזוג השני להגיע גם הם לתוך התהליך של ייעוץ זוג או טיפול זוגי. כאשר זה קורה הזוג חווה עוד צמיחה ועוד ריפוי ומתאפשר פרק ב' עם אותו אדם.
אז איך מתחילים בכלל? נוכחתי לדעת שההתחלה הכי קשה, השיחה הראשונה עם אדם שאנחנו לא מכירים, הפגישה הראשונה שבה אנשים צריכים להתחיל לספר לאיש מקצוע אמנם אבל עדיין זר מוחלט את סיפורם הכואב. להביא את תחושת חוסר האונים, לפעמים תחושת הכישלון, לפעמים חוסר הערך שלהם והניח אותה על השולחן.
אני יודע שאי אפשר לקצר תהליכים וכשאדם בשל הוא יפנה לעזרה מבחינת "כשהתלמיד מוכן המורה מופיע" אבל יש כמה דברים שיכולים לקצר את תקופת הדגירה:
אחד: לזכור שכל בוקר אנחנו בוחרים, אם בחרנו לא לעשות כלום זאת גם בחירה.
שתיים: להתחיל לשתף למצוא לפחות דמות אחת ולשתף בכל מה שקורה בכל האמת.
שלוש: להיכנס לפורומים וקבוצות בפייס ולהעלות את הבעיות אם בפרופיל אמיתי ואם בעילום שם או פרופיל שקוף.
בסופו של דבר שווה וכדאי לפנות לתהליך של ייעוץ זוגי או טיפול זוגי גם לבד –
"לטנגו מספיק אחד" אבל הוא צריך להיות ממש מומחה ולהוביל.
מאמרים קשורים: