המורכבות של  זוגיות פרק ב'
המורכבות של זוגיות פרק ב'

כשאני כותב על זוגיות פרק ב' אני מתכוון לאותם זוגות שנכנסו לחיים משותפים ומגורים יחד כאשר לאחד מהם לפחות יש ילדים מקשרים קודמים. נכון שגם "סתם" זוג של גרושים ללא ילדים זה פרק ב' כי שניהם חוו חתונה וגירושין אבל זה פחות מורכב. אצל רוב הזוגות שנפגשים בגילאי השלושים פלוס והלאה במגזר החילוני, לבני הזוג הייתה מערכת יחסים משמעותית אחת לפחות כך שהאקט של חתונה בעבר פחות משפיע על ההתנהלות היומית.

זוג שמגדל ילדים מקשרים קודמים לזוגיות החדשה, יחווה עוד מורכבות בחיי השגרה.
שני תחומים שמעסיקים כל אדם וכל זוג בחיי השגרה שלנו בבית הם ניהול כספים והורות. שניהם טעונים מאוד ואין זוג שמגיע לקבל ייעוץ זוגי פרק ב או בכלל, שהנושאים הללו לא צצים ועולים.

כאשר זוג נמצא בפרק ב', ברור שהורות הופכת להיות מורכבת יותר. בנוסף לנוכחות של הילדים עם בני הזוג, יש גם הורים בבתים אחרים. נדרשת כאן יכולת תיאום גבוהה בין בני הזוג לבין עצמם מול הילדים ומול המציאות שלילדים יש בית נוסף. על בני הזוג ללמוד לקבל את המציאות המורכבת ולמצוא דרך להסכים ביניהם ולהעביר מסר אחיד כלפי חוץ.

מה עושים כאשר אחד הילדים מייצר אנטגוניזם להורה החדש? או, שלא מוכן להגיע למשפחה המורחבת החדשה? ילד שלא מקבל סמכות? מציק לאחים החדשים? זה לא פשוט במשפחה גרעינית ובפרק ב', זה עלול להיות מורכב עוד יותר. לעיתים ההורים פונים לטיפול רגשי עבור הילדים, אבל מזניחים את הטיפול בעצמם!

גם נושא הכספים, חלוקת המשאבים המשפחתיים ובטח נושא של צוואות, הופך להיות מורכב יותר. האם כל הורה יוריש רק לילדיו? מה קורה כשחלק מהילדים הם משותפים? מה קורה כאשר ההורה האחר מסכים למשל לממן מחציות מטיולים או מתנות יקרות? איך אפשר בכלל לחלק את העוגה בצורה הוגנת כשהמציאות מורכבת שכזאת?

בנושא הנפיץ הזה חייבים לטפל. השיח חייב להיות אמיץ וכנה, האתגר הגדול הוא לא לשפוט מה זה הגון ומה לא. בכל מקרה של ייעוץ זוגי פרק ב' או פרק א' עניין ההגינות בכלל ונושא חלוקת המשאבים המשפחתיים, הוא חשוב מאד לשמירת הבריאות של מערכת היחסים. איך אפשר בכלל להגדיר מה זה הוגן באופן שיוסכם על ידי שני בני אדם? כל אחד מאתנו תופס הוגנות כדבר שונה.

אחד הכללים הראשונים שאני מנסה לעשות בזמן תהליכים של טיפול זוגי בין בני זוג, זה להסכים להסיר את אופציית הפירוד מסדר ביום, לפחות בזמן התהליך. מאחר ואנשים בפרק ב' כבר חוו פרידה, האפשרות להיפרד נמצאת אצלם בתודעה ונגישה וקשה להם לוותר עליה.

בסיכומו של דבר כדי שפרק ב' יצלח אני ממליץ לבני הזוג שני דברים עיקרים:

  1. לעשות הכל לאט ובסבלנות לא למהר לאחד משפחות.
  2. לקבל ייעוץ מקצועי וכלים כאשר עדיין מאוהבים. להיעזר באיש מקצוע שישאל את כל השאלות הנכונות לפני שעוברים לגור יחד וילווה בחודשי המגורים הראשונים.

קראו גם למה היגיון בריא פוגע בייעוץ זוגי 

× ואטסאפ
דילוג לתוכן