אימון לזוגיות – איך לחזק דימוי גוף, דימוי עצמי וערך עצמי
דימוי גוף וערך עצמי נמוכים כגורמים מעכבים בתהליכי אימון לזוגיות
כאשר אדם מבקש אימון לזוגיות זאת הזדמנות נפלאה עבורו לחזק את הערך העצמי שלו, את הדימוי העצמי בכלל ואת דימוי הגוף שלו בפרט. נכון שדימוי גוף עצמי גבוה תמיד תורם לאדם יחד עם זאת יש אנשים שיכולים להצליח בלימודים, בעבודה, באמנות לייצר ערך עצמי ודימוי עצמי גבוהים ועדין בהקשר של דימוי גוף בתוך מערכת זוגית הם חשים שהם לא שווים או לא ראויים. כשאנחנו חושבים על זוגיות מן הסתם הנושא הפיזי צף ועולה שכן זוגיות קשורה במיניות, במגע גופני ובחשיפת הגוף במצבי חיים שונים בפני אדם אחר. לכן טיפול בהגעה לדימוי גוף חיובי חייב לבוא בחשבון כאשר אנחנו עוסקים בנושא של אימון לזוגיות.
.לצערי הרב אנחנו חיים בחברה שעוסקת המון בדימוי גוף. תרבות שמתודלקת ללא הרף בעזרת תקציבי פרסום ענקיים ומעודדת צריכה של מוצרים וטיפוליים קוסמטיים.
מיליונים רבים של דולרים שלא נגיד מיליארדים נשפכים כדי להבטיח לנו הבטחות של אושר לכאורה אם רק נסדר איזה "פגם" בגופנו. המסכים שאנחנו חשופים אליהם מציגים תמונה של מציאות מעוותת ולא טבעית של גוף האדם.
אם הייתי כותב מאמר זה לפני עשר או עשרים שנה הייתי מתרכז בעיקר בנשים אבל לצערי היום התעשייה מפעילה מכבש אדיר על גברים ונשים כאחד ושוטפת את מוחות האנשים בדימויי גוף שנקראים משום מה "מושלמים" מה שמקומם אותי עד מאוד.
ממתי שיער הפך להיות "מלוכלך" או "מיותר" ?
ממתי חזה אמור להיות "זקור" ?
ממתי קמטים הפכו להיות "מכוערים" ?
כמו פבלוב שהשמיע לכלבים צליל פעמון והגיש להם אוכל עד שהם התחילו להזיל ריר לצליל הפעמון, אין סוף פרסומות ופרסומות סמויות ומסרים מעבירים לנו מסר, להסיר את השיער ותהיו אהובים ונחשקים, תתקנו את החזה או את הבטן ותמצא אהבה, תחליקו קמטים ויעריכו אתכם. המוח שלנו לומד להגיב באופן לא מודע ולייצר דימוי גוף "מושלם" שאליו אנחנו משווים את עצמנו עוד ועוד. כמובן שאף אחד לא מעוניין שנרגיש טוב עם עצמנו כי אז לא נרכוש עוד מוצרים.
התוצאה של הפרסומות היא יצירת דימוי גוף שלילי אצל המון אנשים.
בתהליכי אימון לזוגיות עוסקים בהתבוננות על המציאות ובתרגול של אהבה עצמית והשלמה עם עצמנו .
מאמרים קשורים :