יעוץ זוגי, אימון לזוגיות, טיפול זוגי ועוד – מה זה תהליכים קצרים?
טיפול זוגי או ייעוץ זוגי? תהליכי עומק או זבנג וגמרנו?
האורך לא קובע? ובכן כשאנשים פונים לקבל ייעוץ זוגי או אימון לזוגיות או כל תהליך אחר הם בהחלט מוטרדים מהאורך. זה עניין גם של תקציב גם של פניות ואולי בעיקר רצון לצאת מהמצוקה.
גם אני כאדם שנמצא כל חיי בתהליכים וגם מקבל ייעוץ על בסיס קבוע מבחינת האתיקה שלי כל פעם שאני חושב על תהליך מסוים הנושא של משך התהליך עולה במחשבתי. לכן זאת שאלה לגיטימית מאוד ומעניינת ולרוב אין לי תשובה.
נכון שיש תחנות שאני רוצה לעבור אבל לכל מפגש ולכל תהליך יש דינמיקה. ההתקדמות היא אף פעם לא אחידה ולפעמים החוויה היא שחוזרים אחורה, לעומת זאת לפעמים נידמה שלנו שההתקדמות מדהימה וכל הבעיות נפתרו.
אז למה אני מתכוון שאני ידוע כמי שהתהליכים אצלו קצרים?
ובכן יותר מאשר למשך תהליך של יעוץ זוגי או טיפול זוגי אני מייחס את זה לכך שנושא הסיום והפרידה הוא חלק מהתהליך. מי שיוזם את השיחה על סיום התהליך ועל כך שבקרוב כבר לא תצטרכו אותי זה תמיד אני.
קורה לא אחת שהלקוחות רוצים עוד וזה בסדר יש כאלה שממש לא רוצים להפסיק ואני מבין את זה כי תמיד אפשר עוד להתרפא ועוד לצמוח ואז מגדירים יחד מחדש את החוזה שלנו, את המנדט ואת היחסים שלנו.
הפרידה ושליחת הנועצים לדרכם היא חלק חשוב בכל תהליך התפתחותי בטח באימון לזוגיות או בתהליך של יעוץ זוגי או של טיפול זוגי משום שעצם הפרידה היא הבעת אמון שלי בהם. אני אומר להם "אתם כבר לא צריכים אותי" הזוגיות שלכם היום מערכות היחסים שלכם עם עצמכם ועם בני/בנות הזוג שלכם שונות לגמרי ממה שהיו לפני שהתחלתם. זה סימן שאתם כבר לא צריכים אותי. ברוב המקרים אנחנו מתחילים לדלל את המפגשים לפעם בשבועיים ובסופו של גבר אנחנו נפרדים עם פגישת מעקב אחרי חודש וחצי חודשיים.
לכן כשאני אומר על התהליכים שלי תהליכי אימון לזוגיות, ייעוץ זוגי, טיפול זוגי שהם קצרים המדד שלי לאורך הוא זה שאני יוזם את הסיום ולא הלקוחות .
מאמרים קשורים