חופש זה לא מה שחשבתי
קנאי לחופש שלו – הצצה לקליניקה
פנה אלי בחור צעיר בסוף שנות העשרים לחייו, בחור מצליח טייס בחיל אויר, נראה טוב, מבריק, עם קונפליקט שהוא חווה בזוגיות שלו. הוא הגיע אלי בעקבות שיחה אקראית ברשת, אחרי שהעלה פוסט שבו תיאר איך הוא מאוד אוהב את בת הזוג שלו, הם יוצאים יחד ארבע שנים וגרים יחד.
יש להם מחשבות על עתיד משותף, אבל הבעיה היא שהוא חש לעיתים קרובות שהיא "חונקת" אותו. הבחור אוהב לצאת עם חברים ויש לו שלל פעילויות שמעסיקות אותו, והוא מדווח על סדרת ויכוחים ומריבות עם בת הזוג. הוא לא רוצה לפגוע בה אבל לעיתים קרובות שאלות תמימות לכאורה שלה לגבי התוכניות שלו ומתי יגיע הביתה גורמות לו להתכווץ ולהגיב בציניות ובחוסר כבוד.
התגובה שלי הייתה "אם אתה אוהב אותה וחווה את הקונפליקט זאת קריאה של הנשמה שלך ללמוד על חופש" בעקבות כך שוחחנו ונפגשנו יחד כמה פעמים.
ההבנה הבסיסית שזוגיות היא מקום לצמוח ממנו, לרפא פצעי ילדות וללמוד ממנו עמדה בבסיס התהליך הקצר שעשינו יחד. הרצון הגלוי שלו היה רק שבת הזוג שלו תלמד מה זה חופש וכמה הוא חשוב, הרצון הסמוי היה ללמוד על ביתיות, על תחושת בטחון, על שייכות. (דרך אגב אצלה זה כנראה ההיפך) .
בהתחלה שוחחנו על מהות החופש, על האשליה שהחופש משמעו "לעשות כל מה שבא לי"
ראשית אצלנו דוברי העברית המילים חופש וחופשה התבלבלו אנחנו אומרים החופש הגדול, חופש מהעבודה ונסיעה לחול לחופש. ברגע שמדברים על חופש במובן חירות מתחילים להתברר דברים.
עכשיו אנחנו מפנים את המבט פנימה ונבדוק מהו חופש נגלה עולם שלם של תעתוע כי אם למשל בא לי לצאת לשתות בירה, האם אני חופשי לבחור לצאת או לא לצאת או שמא אני עבד לתשוקה שלי?
האם אני יכול לבחור לאיזה סוג של תשוקות או רצונות אני כובל את עצמי? האם הצורך להתריס לעיתים הוא סוג התניה? עצם הנחת סימני שאלה על הברור מאליו לכאורה מאפשרת תנועה אחרת בחיים.
אחרי שהתבוננו קצת על הפילוסופיה של חופש התחלנו לשאול מי באמת הוא יהיה אם הוא יבחר להיות יותר בבית עם בת הזוג? מה יתאפשר לו אם הוא יבחר להגיד לא לחברים? איזה סוג של אדם הוא יהיה אם הוא ירגיש שהוא יכול יותר לבחור?
באופן לא מפתיע התברר שדווקא האפשרות הזאת מאפשרת תחושה יותר גדולה של חופש מתוך התבוננות מלמעלה על החיים. בנוסף שוחחנו קצת על נקודת המבט של בת הזוג, ועל כך שברגע שהוא ייקח אחריות על הביתיות היא תשחרר את הצורך הזה ואכן היא כמעט הפסיקה לשאול וגם כשהיא שאלה זה כבר כמעט לא הפריע לו.
הבחור סיכם את המפגשים שלנו באמירה "חופש זה לא מה שחשבתי"
מאמרים קשורים
משולש האהבה – אבחון מערכת היחסים שלכם
1 Comment
דורית לוז
Posted 1 באוגוסט 2018 9:43אייל,
תודה על השיתןף.
אתה אחד האנשים שהכי שמים סימן שאלה לגבי חייהם שלהם על כל תחום, על כל סיטואציה, ולכן זכה הטייס שהגיע לקליניקה שלך !
מקצועו מבוסס על עובדות אוביקטיביות (שעונים, מדי גובה וכיו"ב מדים),
ואתה הסטת אותו מהמסלול של "טייס אוטומטי"
והטסת אותו לבדוק תחושות, אמונות, חשקים שהם לגמרי סובייקטיבים
Comments are closed.