השלמה עם במקום התגברות על פרידה
השלמה עם פרידה לעומת התגברות על פרידה .
לחיות זה להיפרד, זה דינו של עולם, זאת מהות חיינו, כשנולדנו נפרדנו מרחם אימנו, כשנמות ניפרד מגופנו (למאמינים בנשמה) או ניפרד מהעולם (איש לפי אמונתו) ובאמצע אין סוף פרידות כאלה ואחרות.
למרות זאת פרידות בכלל מעוררות בנו סוגי קושי שונים ופרידות מבני/בנות זוג יכולות להיות קשות מאוד. לעיתים קרובות אנשים חווים פרידה כשבר נוראי, לעיתים קרובות אחרי פרידה יופיע חוסר שינה, שינויים בתיאבון (אכילה רגשית או חוסר תיאבון), אבדן טעם בחיים ושאר תסמיני דיכאון או אבל.
לעיתים קרובות גם הצד שיזם את הפרידה מפתח חלק מהתסמינים הללו ומוסיף להם רגשי אשמה על הפגיעה בבן/בת הזוג לשעבר.
באופן כללי אני אוהב להסביר לאנשים שמגיעים אחרי פרידה שהתגובה שלהם נורמלית, אחת הסיבות היא החיבור הפיזי החזק שקיים בין בני זוג, המגע הפיזי, הריח, הטעם יוצרים לנו כיונקים חיבור ברמה הביולוגית יש יגידו פיסיקלית וירתמו את תיאוריית הקוונטים לטובתם אבל זה לא המקום להרחיב בנושא. על כל פנים ניתוק מבן/בת זוג יכול להחוות ככאבי פנטום – הרבה פעמים החוויה היא כאילו הסירו לאדם איבר.
יש כמה טיפים מעשיים שאני נותן לאנשים במצב הזה:
- לדבר ולשתף הרבה. למצוא שניים שלושה חברים, חברות קרובות שאפשר לחפור להם, לדבר עוד ועוד ולשתף עוד ועוד.
- להניח לרגש להיות ושוב לשתף, יש עצב להניח לו להיות, יש כעס להניח לו להיות, לא לשפוט את עצמך על כך.
- להיות פעיל בחברה, למרות הצורך להסתגר, , לצאת לסרטים, לריקודים, לטיולים, לחוגים, למשפחה, לבקר חברים, להזמין חברים, להיות פעיל.
- לעשות פעילות גופנית כל אחד בדרכו, מינימום אפשר לעשות הליכה של 20 דקות בטן, תנועה ופעילות גופנית משחררת לנו אנדורפינים ואני מציע תמיד להוסיף תרגילי בטן אפילו דקה או שתיים כי הבטן היא המפתח לגוף.
- להתנתק מכל קשר עם בן/בת הזוג להימנע מפייסבוק, להתאפק מלשאול עליו, בטח לא לשוחח או להיפגש איתו, אפשר לכתוב לו מכתבים אבל לא להעביר אליו.
- לעשות דברים שגורמים לי לצחוק, לצפות בסדרות, בסרטים מצחיקים, ללכת לסטנד-אפ, יוגה צחוק, לקרוא ולספר בדיחות, כל מה שגורם לי לצחוק.
- ללמוד את שלבי האבל
הכחשה, עצב, כעס, פקפוק, השלמה, הודיה
לקבל כל שלב בברכה. - למצוא זמן לבד, זמן שבו אני מאפשר לעצמי להרגיש עצב או כעס, להקשיב למוזיקה, לנקות, לבשל, לסדר, כל מה שעושים בשגרה. לעשות זאת מבלי להילחם ברגש!
- לדעת שהתהליך לא לינארי, לפעמים גם אם נידמה לי שסיימתי עם ההכחשה לפתע אני חוזר לשם במחשבות, אולי נחזור להיות יחד, זה בסדר עם הזמן זה יעלם.
- לדעת שהכול זמני
זאת המנטרה שיש להגיד לעצמנו.
בבואנו לתרגל את הטיפים אני ממליץ להימנע מהדיבור הנפוץ של "להתגבר על פרידה" , אני מזמין אנשים לבדוק את האפשרות של "השלמה עם הפרידה" מבחינתי ההבדל הוא בכך שהתגברות משום שיש בה גבורה היא מגיעה הרבה פעמים עם סגירת הלב והחלטה נחושה של האדם "אני יותר לא יפגע", מה שבסופו של דבר לא מאפשר להתקדם למערכת יחסים נוספת ויותר מכך עלול להגיע עם שיחזור המערכת הקודמת.
ההבדל הגדול בדיבור ל מי שהשלים עם הפרידה יהיה הודיה ענקית על מה שהיה והודיה על הפרידה עצמה, מי שהשלים עם הפרידה לא יופעל יותר רגשית מידיעות, תמונות, מפגשים עם האקס/ית גם אם הם המשיכו בחייהם.
מי שהתגבר על הפרידה לעומת זאת ימשיך באופן מוזר להימנע מכל מפגש עם האקס/ית .
יותר מכך אני משוה באופן מטפורי את התהליך שאני עושה עם אנשים אחרי פרידה כמו אורתופד שמניח גבס על שבר בגפיים, כל עבודתו של הרופא היא להניח את העצם במקומה והגוף מרפא את עצמו והעצם מחלימה מכוחות עצמה וחוזרת לתפקוד מלא. לעומת זאת אם לא הונחה העצם במקום וגובסה והוחזקה במקומה נמצא שהיא תחלים על העוקם.
כך גם עם לב שבור, כל שצריך הוא מעט הכוונה שפרק הזמן של ההחלמה כדי שנחזור למצב של לב שלם ופתוח לאהבה חדשה.
ההבדל המעניין הוא כשאדם מגיע אחרי פרידה קשה עם לב פצוע, כל הפצעים הישנים פתוחים גם הם, כך שיחד עם הריפוי שאנחנו עושים בעקבות הפרידה אנחנו מרפאים גם הרבה פצעים ישנים. תהליך ריפוי נכון יביא אחריו מערכת יחסים בדרגה שונה לגמרי.
לשיחת ייעוץ ראשוני חינם עם אייל
התקשרו 054-4337382
או השאירו פרטים במשבצת צור קשר
מאמרים קשורים :
קראו כאן על התמודדות עם פרידה ממאהב או מאהבת