מגורים משותפים פרק ב' חייבים ייעוץ זוגי
מגורים משותפים פרק ב' חייבים ייעוץ זוגי

אז התגרשתם ועברה תקופה.. עשיתם אולי תקופה של הוללות וחגיגות ביססתם את מעמדכם ואולי והתרגלתם להיות לבד והנה הגיע הרגע שאתם רוצים שוב זוגיות לחלוק את החיים יחד עם מישהו ואפילו פגשתם את האדם שנראה לכם מתאים והאהבה פורחת. אתם יוצאים יחד כנה חודשים ומכיוון שלשניכם יש ילדים מפרק א וכולם כבר מכירים את כולם מתחילה להיווצר סוג של משפחה חדשה.

כמעט תמיד יש אחד שרוצה יותר "למסד" את הקשר ומופיעה השאלה של האם לגור יחד ?

אנשים רוצים פתרונות בית ספר אבל לצערי אין כאלה.

מבחינת ההוצאות השוטפות מגורים משותפים הם תמיד אופציה יותר טובה, במקום להחזיק שתי דירות מגורים מספיק להחזיק רק אחת. זה כשלעצמו מפנה אלפי שקלים בחודש לטובת בני הזוג. הבעיה היא איך להתחשב בזה בצורה הוגנת. זה כמובן תלוי במה מצב הדיור של שני בני הזוג.

מודל אפשרי שאני מאוד ממליץ עליו בהנחה שלשניהם יש דירות היא להשכיר כל אחד את דירתו לנקות את המשכנתא אם יש ובהכנסה שהתפנתה לשכור דירה יחד. הבעיה שלפעמים זה לא עובד או לא כלכלי או לא לשניהם יש דירה ושיקולים נוספים.
במעבר לדירה חדשה יש התחדשות, יש בניה מחדש, יש אמירה לסביבה ויש אמירה לילדים שדברים השתנו, ומה שהיה זה לא מה שיהיה.

אפשרות אחרת היא כמובן לעבור לדירה של אחד מבני הזוג, המוקש כאן עלול להיות בכך שהחדש עלול להרגיש כאורח, אבל את זה ניתן לפתור בקלות יחסית, הבעיה היא היחס של החדש כלפי הילדים שגרו כבר בבית הזה עוד לפני שהגיע, למשל גבר הנכנס לגור עם אישה וילדיה שכבר רגילים לשגרה ולסדר יום וכללים מסוימים ופתאום יש עוד מבוגר בבית שתמיד יגיע עם משהו אחר ושונה. יש צורך לבסס סמכות הורית וזה לא פשוט.
בכל מקרה של מיסוד מגורים משותפים וניהול משק בית משותף אני חושב שחובה על בני הזוג לכתוב הסכם ממון וצוואות אבל במקרה כזה של מעבר לדירת אחד מבני הזוג זאת חובה כי הנכנס זה מקרוב קונה לעצמו זכויות בדירה אם אין הסדר אחר.

הורות זה נושא מורכב תמיד אבל הורות משותפת בפרק ב' דורשת מלאכת מחשבת של בנית אמון בין בני הזוג וכלפי הילדים. נוצר מצב של הורה לא ביולוגי שגר יחד עם ילדים והוא אחראי כלפיהם למעשה. ההורה מגיע עם סט ערכים שיכול להיות שונה מסט הערכים של האב או האם ועכשיו מה?

לזוג יש צורך בשיח עמוק ופתוח על נושא ההורות, נושא שמעורר לא מעט מחלוקות בין הורים ביולוגים ובטח שעכשיו.

אז מה כן אני ממליץ ?

להבין שזה מורכב ולפנות ליעוץ, אפשר ייעוץ זוגי, אפשר הדרכה הורית, אפשר גישור ובכל מקרה לדעת שהסיכוי למצוא בעצמכם את השביל הנכון עבורכם קטן בהרבה מהסכוי שאיתו התחלתם את פרק א.

מאמרים קשורים

על משולש האהבה

שיחת שלושת השלבים מבוא לתקשורת מקרבת

הפקדת הקולות השונים

ברית זוגית 

על אחריות משותפת

× ואטסאפ
דילוג לתוכן